Deelnemers aan de 'Kerstwandeling met Wielen' door de straten van Westerbork.
Deelnemers aan de 'Kerstwandeling met Wielen' door de straten van Westerbork.

Wandelen met Wielen in Westerbork krijgt in 2023 een vervolg

Algemeen

WESTERBORK - De organisatie van Wandelen met Wielen in Westerbork heeft besloten om het komende jaar door te gaan met deze activiteit. Hierbij is een zevental instellingen en verenigingen in Westerbork betrokken, samen met Welzijnswerk Midden-Drenthe. 

In het eerste jaar van Wandelen met Wielen hebben telkens zeker twintig ouderen en een tiental begeleiders deelgenomen aan een rondje door het dorp. Het doel is om ouderen die slecht ter been zijn zoveel mogelijk te blijven betrekken bij de ontwikkelingen in Westerbork.

Toen het initiatief een jaar geleden werd gestart, was niet te voorzien dat het zo’n succes zou worden. Inmiddels is Wandelen met Wielen niet meer weg te denken. ,,Het is een vaste waarde geworden in Westerbork”, zegt Albert Kuper, een van de initiatiefnemers. ,,Tijdens de laatste wandeling van dit jaar was het behoorlijk koud. De deelnemers waren dik ingepakt, maar daar was de stemming niet minder om.” Diverse deelnemers zijn het met elkaar eens: ,,Lekker fris hoor. We hebben in onze jaren heel wat strenge winters meegemaakt. Daar is dit niks bij”, zeggen ze al rollend.

Het belangrijkste van deze activiteit is de verbinding in het dorp. Daarom doen er zoveel organisaties mee: van belangenverenigingen tot middenstand. ,,Dat is het mooie in zo’n dorp als Westerbork”, zegt Kuper. ,,We doen het allemaal samen. Iedereen kent wel familie of bekenden in een zorginstelling, zoals bijvoorbeeld het Derkshoes. Wij voorkomen eenzaamheid onder onze ouderen, samen met mantelzorgers, vrijwilligers en instellingen.”

Bij de ‘Kerstwandeling met Wielen’ zijn er oliebollen gegeten in de bibliotheek. Bovendien was daar een optreden van De Rijdende Popschool.

Wandelen met Wielen vindt eens in de twee weken plaats op dinsdag en begint om 14.00 uur op het Burgemeester Gualthérie van Weezelplein. De eerste wandeling in 2023 is op dinsdag 10 januari. Bij elke wandeling wordt een kleine financiële vergoeding gevraagd als bijdrage in de kosten van de koffie, thee en andere versnaperingen.