Henk Brink stopt als gedeputeerde en blikt terug.
Henk Brink stopt als gedeputeerde en blikt terug.

Henk Brink hoofdgast van Stefanus Sessie in Westerbork

Algemeen

WESTERBORK - In de Stefanuskerk in Westerbork wordt zondag 2 april een Stefanus Sessie gehouden. De bijeenkomst staat in het teken van de Drentse cultuur. Hoofdgast is Henk Brink.

Brink (1958) is een geboren Zwiggelter die na een periode van twaalf jaar stopt als gedeputeerde van Drenthe. In de Stefanuskerk komt zijn bestuurlijke en politieke carrière aan de orde en de vraag hoe hij tegen het huidige politieke klimaat  aankijkt. Centraal in het interview staat echter de mens Henk Brink. Hoe was zijn kindertijd? Had hij weet van kamp Westerbork en het latere woonoord Schattenberg, de plek zo nabij de boerderij waarop hij opgroeide? Wat heeft hij van de revolutionaire jaren zestig meegekregen? Waarom koos hij er al op zijn 18e jaar voor om lid te worden van de VVD? En nu: terug naar de boerderij of heel andere dingen doen? Journalist, schrijver en programmamaker Lukas Koops stelt de vragen aan Brink.

Ook te gast tijdens de Stefanus Sessie is Hein Klompmaker. Zijn bijdrage bestaat uit een gesproken column. Klompmaker was decennialang directeur van het Hunebedcentrum in Borger. Daarnaast was hij bestuurlijk actief op Drents cultureel gebied en wist tijd te vinden voor het schrijven van columns, artikelen en boeken.

De derde gast is Egbert Hovenkamp de tweede. Hij is Drents dichter, vertaler en voordrachtskunstenaar. Behalve haiku-achtige gedichten schrijft hij ook muzikale verzen. Uniek zijn zijn TerPlekkePoems waarin hij aan het einde van de bijeenkomst de middag beschrijft. 

De bijeenkomst begint om 14.00 uur. De organisatie is in handen van Cultuurpodium Westerbork en de stichting Vrienden van de Stefanuskerk Westerbork. Meer informatie is te vinden op www.cultuurpodiumwesterbork.nl.