Het Repair Café doet mee aan de Duurzame Week in Westerbork, die van 20 tot en met 26 april wordt gehouden.
Het Repair Café doet mee aan de Duurzame Week in Westerbork, die van 20 tot en met 26 april wordt gehouden. Pixabay

Repair Café doet mee aan Duurzame Week

Algemeen

WESTERBORK - De vrijwilligers van het Repair Café doen mee aan de Duurzame Week, die van 20 tot en met 26 april wordt gehouden in Westerbork. Zij zijn zaterdag 20 april met een informatiekraam aanwezig in het centrum. ‘s Ochtends is er tevens Repair Café, van 9.30 tot 12.00 uur in het Annie Londohuis aan de Berkenlaan.

In het buurthuis repareren de vrijwilligers kledingstukken met een los naadje of een gat erin. Messen en scharen worden geslepen en huishoudelijke apparaten worden gerepareerd. Inbrengers kunnen telkens één item tegelijk ter reparatie aanbieden. Zo wordt voorkomen dat mensen lang moeten wachten tot ze aan de beurt zijn. In de tussentijd kan er bij de koffietafel een kopje koffie of thee worden gedronken en een praatje worden gemaakt.

De vrijwilligers van het Repair Café verwachten dat te repareren voorwerpen schoon worden aangeleverd. Ook dient de inbrenger bij de reparatie aanwezig te zijn. Er kan dan worden overlegd en de inbrenger kan waar nodig een handje helpen door iets vast te houden, alvast los te draaien of iets los te tornen. Reparatie is kosteloos, maar eventueel te vervangen onderdelen komen voor eigen rekening. Een gift in de onkostenpot wordt op prijs gesteld.