De organisatie van het Koningsfestival in Beilen heeft een gevarieerd programma samengesteld, met voor elk wat wils.
De organisatie van het Koningsfestival in Beilen heeft een gevarieerd programma samengesteld, met voor elk wat wils. Stichting Festival Beilen

Koningsfestival in Beilen: drie dagen feest in de tent

Algemeen

BEILEN - Het Koningsfestival in Beilen belooft wederom een waar spektakel te worden. Op 25, 26 en 27 april heeft de Stichting Festival Beilen voor alle inwoners van Beilen en omgeving weer een gevarieerd programma samengesteld, dat voor elk wat wils biedt. De locatie van de feesttent is als vanouds achter het gemeentehuis van Beilen.

Op donderdagavond 25 april is er ook dit jaar weer een grote bingoavond, in samenwerking met Jumbo Mulder Beilen. Er zijn vele prijzen te winnen op deze gezellige avond voor het hele gezin. De bingoavond begint om 20.00 uur. De verkoop van bingokaarten gaat volledig via de Jumbo.  

Vrijdagavond 26 april is de beroemde Koningsnacht. Om 20.30 uur begint deze muziekavond, waar de band Beethoven en dj Calvin Dice hun medewerking aan verlenen. Beethoven staat landelijk bekend als een uitstekende band, met op het repertoire een keur aan muziekgenres voor jong en oud. De voorverkoop van de kaarten voor dit festijn is via Jumbo Mulder of via de website www.festivalbeilen.nl.

Het Koningsfeest begint zaterdag 27 april om 13.00 uur. Dit feest staat volledig in het teken van kinderplezier. Op de kidsplayground staan speelattributen opgesteld. Zo zijn er een klimtoren, een spiderweb, springkussens, een bungee trampoline, een reuzenglijbaan, een bungeerun, een hindernisbaan, glitter tattoos, een zandhoop en een ballenbak. Ook is er weer een grote waterbak waar kinderen in grote doorzichtige ballen over het water kunnen lopen. Dit was vorig jaar een groot succes.

Als speciale attracties zijn er dit jaar bovendien een luxe mini-express kindertrein, waarmee de kinderen een rondje kunnen maken, en een kinderzweefmolen. Voor de jeugd is er dus volop speelvertier. Uiteraard is de toegang van de kidsplayground gratis.

Ouders en overige bezoekers kunnen zich tijdens het Koningsfeest in de tent vermaken. Het duo Flexlive, dat in Beilen al jaren de muzikale omlijsting verzorgt van Koningsdag, speelt live muziek. Vanaf 17.30 uur is er als special weer een optreden van Mooi Wark. Om 20.00 uur wordt de tent gesloten.

Voorverkoop van toegangskaarten voor het Koningsfeest zijn verkrijgbaar bij Jumbo Mulder of via de website www.festivalbeilen.nl. Tijdens het feest is een fotograaf aanwezig om sfeerfoto’s te maken, die later op de Facebook pagina van de Stichting Festival Beilen zijn te bekijken en gedownload kunnen worden.