Afbeelding

Geslaagd judo-dorpentoernooi bij Kubi Nage in Westerbork

Sport

WESTERBORK - De judoverenigingen uit Zuidwest-Drenthe hebben zaterdag 18 februari in Westerbork een geslaagd Dorpentoernooi gehouden. Het was het vierde toernooi van het seizoen.

De dorpentoernooien zijn voor beginnende wedstrijdjudoka’s die nog geen of weinig wedstrijdervaring hebben. Dit keer werden de partijen afgewerkt in de dojo van Kubi Nage in Westerbork. Er namen ruim 80 judoka’s deel. Namens Kubi Nage waren dit Merlijn van der Heijden, Brian Oosterloo,  Rick Boers, Andor de Beer, Erwin Snoeijing, Vincent Niezing en Wessel Geels.

Merlijn liet mooi judo zien in zijn partijen en wist beslag te leggen op de derde plaats in zijn poule.  Ook Andor debuteerde goed op zijn eerste toernooi. Hij kreeg  een bronzen medaille voor zijn derde plaats. Bryan, Rick en Vincent zaten met nog vier andere judoka’s in een poule. Ze deden erg hun best en dat resulteerde in een gedeelde vierde plaats. Erwin zit nog maar kort op judo en zette zijn beste beentje voor. Hij werd ook vierde in zijn poule. Ook Wessel zit nog maar kort op judo, maar toch werd hij verrassend tweede in zijn poule, goed voor een zilveren medaille.