De winnaars met de slagroomtaarten (foto Niels Maagd).
De winnaars met de slagroomtaarten (foto Niels Maagd).

Voetballers strijden om slagroomtaarten

Sport

BEILEN - Op Sportpark Noord-West in Beilen is zondag door een grote groep van 70 jonge voetballers gestreden om de Jumbo Slagroombokaal. De organisatie van het spektakel was in handen van voetbalschool Football Skills Drenthe (FSD) in samenwerking met de vv Beilen.

De trainingen van de voetbalschool staan normaal in het teken van het aanleren van schijnbewegingen, passen en trappen, duelkracht en doelgerichtheid. De laatste training van het voorjaar staat echter traditiegetrouw in het teken van de strijd om de slagroombokaal. De jonge voetballers kunnen dan in toernooivorm laten zien wat ze geleerd hebben.

De kinderen - afkomstig uit heel Drenthe en zelfs Groningen - werden verdeeld in 8 teams die in twee leeftijdscategorieën streden om de slagroomtrofee. De winnaars, per categorie, ontvingen per team een overheerlijke Jumbo-slagroomtaart.

Niels Maagd van FSD: ,,Wij willen kinderen zelfvertrouwen geven door onze clinics aan te bieden. We merken dat er vaak gekeken wordt naar wat jongeren niet kunnen. Ons doel is om erachter te komen wat iemand wel kan. We willen jongeren het gevoel geven dat ze er toe doen.’’

In september pakt de voetbalschool de draad weer op en worden de techniektrainingen op de zondagochtend hervat met nieuwe trainingen. Opgeven kan via info@footballskillsdrenthe.nl.