Het distributiecentrum van Jumbo in Beilen (archieffoto).
Het distributiecentrum van Jumbo in Beilen (archieffoto).

Verordening tegen blokkerende boeren bij Jumbo-distributiecentrum Beilen

Algemeen

BEILEN - Burgemeester Cees Bijl van Midden-Drenthe heeft per direct een noodverordening afgekondigd voor het gebied rondom het terrein van het Jumbo-distributiecentrum in Beilen.

Cees Bijl gisteravond: ,,We hebben nu twee dagen van blokkades meegemaakt en op sociale media gaan oproepen rond om opnieuw blokkades op te werpen. Ik vind dat niet wenselijk vanwege verstoring van de doorstroming van het verkeer, de stagnatie van de voedselvoorziening en de openbare orde en veiligheid.”

Wie zich niet houdt aan het verbod, kan worden gearresteerd en riskeert een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van maximaal 4.350 euro.

Ondertussen treft de gemeente Midden-Drenthe ook voorbereidingen om met de boeren in gesprek te gaan. Dit overleg staat gepland voor dinsdagavond 12 juli. Daarmee wordt een toezegging nagekomen die op 30 juni werd gedaan. Toen brachten boeren een bezoek aan het gemeentehuis om aandacht voor hun situatie te vragen. 

De ontmoeting op 12 juli vindt plaats in het gemeentehuis en heeft het karakter van een inloopbijeenkomst. Raad, college en boeren kunnen daar in groepen met elkaar in gesprek. Daarbij willen raad en college vooral luisteren naar de zorgen die bij de boeren leven. 

Boeren uit Midden-Drenthe die willen deelnemen aan het gesprek, kunnen zich tot dinsdag 12 juli 12.00 uur aanmelden via griffie@middendrenthe.nl.