Groei & Bloei Beilen wil met het uitdelen van plantenstekken een bijdrage leveren aan het vergroenen van tuinen in en om Beilen.
Groei & Bloei Beilen wil met het uitdelen van plantenstekken een bijdrage leveren aan het vergroenen van tuinen in en om Beilen. Pixabay

Gratis stekken van Groei & Bloei in ruil voor stoeptegel

Algemeen

BEILEN - Leden van de tuinvereniging Groei & Bloei Beilen delen op zaterdagmorgen 4 mei gratis plantenstekken uit in het kader van hun project ‘Tegel eruit, plant erin’. De stekken worden van 10.00 tot 12.00 uur uitgedeeld op het plein voor het Buurtgebouw De Raat in Beilen-West. Om de planten een goede start te geven, worden er ook zakjes goede tuinaarde weggegeven. Deze grond is beschikbaar gesteld door Wormenkwekerij Wasse in Vorrelveen.

Met dit project wil Groei & Bloei helpen om tuinen in en om Beilen te vergroenen. Een tuin met planten heeft in de zomer een aangenaam microklimaat, terwijl een tuin vol tegels genadeloos opwarmt. In de winter kan het water in een betegelde tuin niet in de bodem trekken, met wateroverlast tot gevolg. Groene tuinen bieden bovendien voedselbronnen en schuilplaatsen aan vlinders, vogels en insecten.

De uitdeelactie werkt als volgt: in ruil voor een stoeptegel ontvangt iedere belangstellende een tasje met zes plantenstekken, inclusief goede grond. Per persoon is één tasje beschikbaar. De stekken komen allemaal uit tuinen van de leden van Groei & Bloei, afdeling Beilen. 

De actie wordt ondersteund door de gemeente Midden-Drenthe, die bovendien een subsidieregeling heeft om tuinen te verduurzamen. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.subsidieaanvragen.nl/gemeente/middendrenthe.

Aan het project ‘Tegel eruit, plant erin’ heeft Groei & Bloei bovendien een foto- en tekenwedstrijd voor de jeugd verbonden. Degene die de mooiste foto of tekening maakt van vlinders en insecten op bloeiende planten in de eigen tuin of omgeving, ontvangt een leuke prijs. Meer informatie over deze foto- en tekenwedstrijd is verkrijgbaar tijdens de uitdeelactie bij de stand van Groei & Bloei.