Een van de schaarse aanvallen van FIT Boys (foto Ria de Vries).
Een van de schaarse aanvallen van FIT Boys (foto Ria de Vries).

FIT Boys krijgt pak slaag van ZZVV

Sport

ZUIDWOLDE - FIT Boys heeft zaterdag een 9-0 nederlaag gelegen tegen ZZVV. De nummer twee in de 3e klasse D kende op eigen terrein geen genade.

Vooraf aan de wedstrijd stonden alle aanwezigen op sportpark Woltingeslag stil bij het overlijden van Jans Paping. De oud-speler en -hoofdsponsor overleed woensdag op 79-jarige leeftijd. Er werd gespeeld met rouwbanden.

ZZVV was op alle fronten enkele maten te groot voor het jonge FIT Boys. Bij rust was de stand al 4-0 door doelpunten van Govanni van Dijk (3x) en Paul Bos. Johan Vriesema, net terug van ziekte, verliet na een half uur al het veld en werd vervangen door de 17-jarige Roy Woltinge (JO19) die zijn debuut maakte in het 1e elftal in navolging van zijn pa Harald die jarenlang 1e elftalspeler was. JO19-speler Koen de Vries (17 jaar) begon in de basis als linksback en maakte zo zijn basisdebuut.

Na de rust bleef de geblesseerde Jako van Faassen achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door JO19-speler Giel Kerssies (17 jaar) die op het middenveld ging spelen. ZZVV voerde de score gestaag op en tussen de 55e en 86e werd uitgelopen naar 9-0. 

Rond het uur kwam bij FIT Boys de laatste JO19-speler binnen de lijnen voor de geblesseerde Gerald Haandrikman. Roan Koster (17 jaar) speelde al 10 keer mee met het 1e, waarvan 2 keer in de basis. Hij ging in de spits spelen. Vlak voor tijd kwam Julian Boom (net terug van een blessure) nog binnen de lijnen voor Lars Hilberts. 

Precies toen de klok op het scorebord 90 aangaf floot de prima leidende scheidsrechter Teun Bakker voor het eind en zo bleven de dubbele cijfers uit. Naast 9 tegendoelpunten moet FIT Boys 3 nieuwe blessures incasseren. Positief aan de middag was het feit dat de JO19-jeugdspelers prima meespeelden.

Zaterdag speelt FIT Boys op sportpark De Oosthoek tegen Hollandscheveld. De wedstrijd begint om 14.30 uur.