ZPC De Valken is gepromoveerd naar de regionale A-klasse en is daar blij mee.
ZPC De Valken is gepromoveerd naar de regionale A-klasse en is daar blij mee.

ZPC De Valken promoveert naar A-klasse

Sport

WESTERBORK – Zwemvereniging ZPC De Valken uit Westerbork is gepromoveerd naar de regionale A-klasse. De promotie kwam tot stand door als derde te eindigen in de B-klasse Regio Noord.

De club kende dit seizoen een stroeve start, maar wist tijdens het seizoen de weg omhoog te vinden. Na een teleurstellende negende plaats op de eerste wedstrijddag, steeg Z.P.C De Valken vervolgens elke week op de ranglijst.

Tijdens de laatste competitiedag in zwembad De Dolfijn in Hoogeveen, viel de beslissing. Deze wedstrijd zwom ZPC De Valken samen met MZ&PC De Reest uit Meppel, De Grunte uit Hardenberg en ZPC Hoogeveen uit Hoogeveen om promotie. De gemengde estafette 4x100 meter wisselslag werd uiteindelijk winnend afgesloten, waarbij verschillende persoonlijke records sneuvelden.

De weken na de competitieafsluiting moest de club wachten op de bevestiging van de officiële uitslag, die uiteindelijk kon worden gevierd met het behalen van de derde plek in het eindklassement.

Onlangs werd de promotie groots gevierd door de zwemvereniging tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen met een fietsoptocht.