Op Paasmaandag is er een vrolijk Kabouterfeest bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha.
Op Paasmaandag is er een vrolijk Kabouterfeest bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Dario Gargiulo - Dario & Misja Photography

Kabouterpaasfeest in Drents-Friese Wold

Algemeen

APPELSCHA - Het wordt een vrolijk Pasen op het Kabouterpad bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Op Tweede Paasdag, maandag 1 april, komt de Paashaas op bezoek om paaseitjes te verstoppen voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders. Vooraf is aanmelding nodig op de website van Staatsbosbeheer, waar een tijdslot kan worden gekozen zodat er voor alle kleuters voldoende verstopte paaseitjes zijn te vinden.

Het Kabouterpad is een speelse route voor kleuters, die bij het Buitencentrum start. Met een rode kaboutermuts en rode wangetjes kunnen de kinderen de gekleurde paaltjes van de route volgen, waarbij onderweg kabouteropdrachtjes uitgevoerd kunnen worden. In elk seizoen is het Kabouterpad anders. Nu, in de lente, draait het op het Kabouterpad om nieuw leven, lekker naar buiten gaan en genieten van de geuren en kleuren van dit feestelijke voorjaarsseizoen.

Op Paasmaandag zijn er naast het eitjes zoeken nog meer leuke activiteiten te doen. Kabouterkleuters kunnen van iets lekkers smullen bij de Smulkabouter, knutselen bij de Knutselkabouters of luisteren naar de Vertelkabouter. Ook komt de ‘zingende boswachter’ Paul Kool langs met zijn gitaar. Kinderen die aan dit voorjaarsfestijn deelnemen, krijgen na afloop een cadeautje mee: zonnebloemzaadjes om thuis de allergrootste zonnebloem te kweken. Deze biologische zaadjes zijn aangeboden door Ecostyle in Oosterwolde.

Het Kabouterfeest is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar. Deelname kost 7,50 euro per kind, de begeleidende (groot)ouders hoeven niet te betalen. De kabouterkleuter krijgt een tasje, een kaboutermuts, een stempelkaart en toegang tot alle activiteiten. Omdat de Paashaas graag wil weten hoeveel eitjes hij gaat verstoppen, is reserveren noodzakelijk. Er kan een starttijd worden gekozen tussen 10.30 en 14.30 uur.

Ook in de winkel van het Buitencentrum is het lente met nieuwe spulletjes om huis en tuin in voorjaarssfeer te brengen. Daarnaast zijn er souvenirs, boeken, nestkastjes en streekproducten verkrijgbaar. Het Buitencentrum is vanaf 1 april elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha.