Dertien Börkers dragen het programma 'Ieder kind in zijn kracht', dat vorige week in Westerbork van start is gegaan.
Dertien Börkers dragen het programma 'Ieder kind in zijn kracht', dat vorige week in Westerbork van start is gegaan. Gemeente Midden-Drenthe

‘Ieder kind in zijn kracht’ van start in Westerbork

Algemeen

WESTERBORK - Het programma ‘Ieder kind in zijn kracht’ is vorige week in Westerbork van start gegaan. Dit programma van de gemeente Midden-Drenthe is erop gericht om de jeugd te helpen bij een positieve zelfontplooiing, met aandacht voor het eigen talent.

Bij de aftrap hebben 13 enthousiaste mensen besproken waaraan de jeugd in Westerbork behoefte heeft en hoe kinderen het beste kunnen worden geholpen. Deze groep gaat verschillende activiteiten en trainingen organiseren, onder meer op het gebied van sport of creativiteit. Ook komen er trainingen om kinderen weerbaarder te maken.

Westerbork is in Midden-Drenthe het vijfde dorp, dat meedoet aan het programma ‘Ieder kind in zijn kracht’. Later dit jaar wordt het programma ook in andere dorpen in Midden-Drenthe gestart. De gemeente wil op deze manier zoveel mogelijk kinderen en jongeren op een positieve manier bereiken.