Wethouder Erjen Derks en voorzitter Sander Vos hebben het startsein gegeven voor de aanleg van het kunstgrasveld (foto gemeente Midden-Drenthe).
Wethouder Erjen Derks en voorzitter Sander Vos hebben het startsein gegeven voor de aanleg van het kunstgrasveld (foto gemeente Midden-Drenthe).

Aanleg kunstgrasveld Perkenslag van start

Algemeen

WESTERBORK - De aanleg van het kunstgrasveld bij sportpark De Perkenslag in Westerbork is vandaag van start gegaan. Wethouder Erjen Derks heeft samen met voorzitter Sander Vos van voetbalvereniging VKW het officiële startsein gegeven.

Sander Vos: ,,Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. We zijn als voetbalclub enorm blij dat er straks een kunstgrasveld ligt. Er kan nu in vrijwel alle weersomstandigheden gespeeld en getraind worden.’’

Wethouder Erjen Derks: ,,In Westerbork is het initiatief ontstaan om een ‘Sporthart’ te realiseren, waar verschillende sporten samen komen op één locatie. Hier wilde de gemeente graag aan meewerken want het biedt een meerwaarde voor sport én gezondheid. Het mooie is dat ­straks naast de sportclubs, ook de scholen er gebruik van gaan maken.’’

Binnenkort gaat survivalvereniging ValtJeMet verhuizen van de Elperstraat in Westerbork naar De Perkenslag. Op één van de huidige trainingsvelden van VKW wordt een survivalbaan aangelegd.

De verwachting is dat het kunstgrasvoetbalveld eind september in gebruik wordt genomen, maar dit is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Zoals het er nu naar uitziet begint de aanleg en inrichting van de Survivalbaan begin september.