Afbeelding

FIT Boys haalt Dekens als nieuwe keeperstrainer

Algemeen

BEILEN - Voetbalclub FIT Boys in Beilen heeft de technische staf versterkt met keeperstrainer Christian Dekens.

Dekens (47) is woonachtig in Beilen en is getrouwd. In het dagelijks leven is hij docent op het Dr. Nassau College Quintus in Assen. Naast voetbal is padel een grote hobby van Dekens. Hij geeft les in deze combinatie van tennis en squash.

Christian Dekens begon al op jonge leeftijd te voetballen. Eerst als veldspeler en later als keeper. ,,Na een verhuizing en te veel ernstige blessures heb ik besloten om te stoppen. Ik wilde echter graag bij het voetbal betrokken blijven en toen ben ik jeugdtrainer geworden. Na verschillende trainerscursussen ben ik op mijn 26e begonnen als hoofdtrainer”, aldus Dekens. 

Door het werk op school, het zelf weer willen sporten en de verplichting om drie keer per week bij een club aanwezig te zijn, heeft de inwoner van Beilen de laatste jaren niets meer gedaan in de voetballerij. ,,En toen werd ik door FIT Boys benaderd om keeperstrainer te worden. Na alles op een rijtje gezet te hebben, heb ik na een gesprek besloten om deze uitdaging aan te gaan.” 

Dekens heeft al trainer een duidelijk doel voor de keepers van FIT Boys. ,,In mijn optiek is de keeper de belangrijkste speler in het veld. Hij of zij verdient extra aandacht. Het doel is om samen met de keepers van FIT Boys het maximale uit hun capaciteiten te halen en de liefde voor het kee­persvak te vergroten.”