De Nationale Sportweek in Emmen start met een fakkelloop door de hele provincie.
De Nationale Sportweek in Emmen start met een fakkelloop door de hele provincie.

Fakkelloop door Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - De Nationale Sportweek in Emmen start met een fakkelloop door de hele provincie Drenthe. Het gaat om een initiatief van Drenthe beweegt. Ook Midden-Drenthe wordt aangedaan.

Emmen is een van de drie steden die de NOC*NSF Nationale Sportweek mag hosten. Van 18 tot en met 27 september staat de gehele stad in het teken van sport en bewegen. Drenthe beweegt levert een bijdrage met de fakkelloop.

In tien dagen worden alle twaalf Drentse gemeenten aangedaan. Vrijdagavond tijdens de officiële opening in Emmen wordt het vuur ontstoken waarna dit op weg zal gaan naar Coevorden. In etappes van vijf tot zes kilometer wordt de fakkel achtereenvolgens door Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Midden-Drenthe, Assen, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn gedragen. Zondag keert het vuur weer terug in Emmen.

Inwoners van Drenthe kunnen één of meerdere etappes meelopen. Wie zich hiervoor wil aanmelden, kan contact opnemen met Marije Joling, mjoling@aaenhunze.nl. Iedere gemeente draagt haar steentje bij en heeft zelf een mooi programma voor de sportweek in elkaar gezet. Heel Drenthe zal daardoor in het teken staan van sport en bewegen voor iedereen. En dat is precies het doel waarvoor Drenthe beweegt zich inzet.