De nieuwe klimtorens bij Kindcentrum Drijber (foto's Pieter de Roest).
De nieuwe klimtorens bij Kindcentrum Drijber (foto's Pieter de Roest).

Nieuwe speeltoestellen bij Kindcentrum Drijber

Algemeen

DRIJBER - Kindcentrum Drijber heeft nieuwe speeltoestellen gekregen. De leerlingen waren maandag dan ook blij verrast toen ze na de herfstvakantie weer op school kwamen.

Op last van de gemeente Midden-Drenthe zijn alle speeltoestellen op het plein achter het gebouw vervangen. De oude toestellen waren versleten. Er was de afgelopen jaren ook zeer intensief op gespeeld. De gemeente, die de speelplaats beheert, kwam daarom met het voorstel voor vervanging. 

In overleg met de teamleden en de leerlingenraad is een keuze gemaakt voor nieuwe toestellen. Zo kwam er een speelhuisje met klim- en klautermogelijkheden voor de peuters, duikelstangen met drie hoogtes, een mandschommel en een groot speelobject met twee klimtorens en veel klim en klautermogelijkheden. Op deze manier komen allerlei verschillende bewegingsvormen aan bod. De nieuwe toestellen vormen een mooie aanvulling op de zandbak, de tafeltennistafel, het voetbalveld en het beweegcourt. De kinderen waren maandag niet te houden om de nieuwe toestellen te verkennen en uit te proberen.

Het werk is in de herfstvakantie uitgevoerd door de firma Henry Vos uit Westerbork. Onder de toestellen liggen vrolijke rode en groene rubberen tegels als bescherming tegen het vallen.

Afbeelding