Alle buitensportaccommodaties in Midden-Drenthe beschikken nu over led-verlichting.
Alle buitensportaccommodaties in Midden-Drenthe beschikken nu over led-verlichting.

Alle sportcomplexen Midden-Drenthe hebben nu ledverlichting

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Alle buitensportaccommodaties in de gemeente Midden-Drenthe zijn sinds deze week voorzien van led-verlichting. Als laatste werd de lichtinstallatie op sportpark Nieuw-Balinge opgeleverd. 

Wethouder Erjen Derks gaf op 2 september vorig jaar het startschot voor de vernieuwingsoperatie. Hij is enthousiast over het project. ,,Een prachtig resultaat. Ik vind het mooi om te zien dat sportverenigingen in onze gemeente zich inzetten om toekomstbestendig te worden. Juist in deze tijd is er moed en lef voor nodig om deze investeringen te doen. Dat doen de sportverenigingen en daar ben ik trots op.” 

Met de ingebruikneming van led-verlichting is de 1e fase van het duurzaamheidsprogramma afgerond en is de gemeente samen met de betrokken sportverenigingen gestart aan fase 2. Dit betreft de verduurzaming van verwarming- en warmwaterinstallaties, installatie van zonnepanelen voor opwekking van energie voor eigen gebruik en isolatiemaatregelen. 

De gemeente Midden-Drenthe heeft ruim 500.000 euro uitgetrokken voor de verduurzaming van  de buitensportaccommodaties. Clubs die investeren kunnen een subsidie van 35 procent op de kosten krijgen. Uitgerekend is dat na voltooiing van fase 1 en 2 er per accommodatie flink bespaard kan worden. Dit is gemiddeld 78 procent op het gasverbruik en 95 procent op het elektraverbruik. In geld uitgedrukt scheelt dit de sportverenigingen gemiddeld 7.600 euro per jaar.