Afbeelding

Noodsteun voor culturele organisaties in Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Vijf culturele organisaties en initiatieven in Midden-Drenthe krijgen noodhulp. Gezamenlijk ontvangen ze 26.125 euro van de gemeente.

Culturele organisaties en initiatieven die vorig jaar in de financiële problemen zijn gekomen door de coronacrisis, konden bij de gemeente een aanvraag doen voor noodsteun. Al deze aanvragen zijn beoordeeld door de onafhankelijke Adviescommissie Cultuur Midden-Drenthe (ACMD). Deze commissie heeft vervolgens de gemeente geadviseerd over het toekennen van financiële middelen. 

Wethouder Dennis Bouwman: ,,Veel culturele instanties zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Ook in Midden-Drenthe is dat het geval. Er is geld beschikbaar gesteld om ze financieel te ondersteunen, zodat we ook na deze crisis kunnen blijven genieten van mooie culturele activiteiten in Midden-Drenthe.’’ 

De vijf culturele organisaties en initiatieven die financiële noodsteun krijgen zijn Stichting Westerbork Dorp van de Vrijheid voor het evenement 75 jaar bevrijding, muziekvereniging AMDG Beilen voor de aanschaf en installatie van een ventilatiesysteem, de organisatie van het Vrij Uut Festival, de Stichting Culturele Raad Smilde en het Swingkoor. De laatste twee organisaties krijgen algemene ondersteuning om te kunnen blijven bestaan. 

Vorig jaar werd ook al een bedrag van 12.500 euro beschikbaar gesteld voor noodhulp aan kleine musea. Dit geld ging naar het museum van Papierknipkunst, het Apple museum en het Jan Kruis museum. 

Er is nog steeds geld beschikbaar voor culturele organisaties en initiatieven in Midden-Drenthe. Om hiervoor in aanmerking te komen  kan tot 1 februari een aanvraag gedaan worden via de website van de gemeente: www.middendrenthe.nl/culturelenoodhulp