Afbeelding

EC Duurzame Smildes wil meer bomen

Algemeen

SMILDE - EnergieCoöperatie (EC) Duurzame Smildes neemt deel aan de bomenactie ‘Meer Bomen Nu’. In de Smildes worden jonge loten van bomen ingezameld voor herplant op een geschikte plek.

‘Meer Bomen Nu’ is een actie van milieu-organisatie Urgenda, die vorig jaar van start is gegaan. Het doel is een miljoen nieuwe bomen aan te planten in de strijd tegen CO2. Het streefgetal zou in de loop van dit jaar gehaald moeten worden. Het idee was om jonge bomen die verwijderd worden van bijvoorbeeld een heideveld, te oogsten en herplanten. Door corona kunnen veel oogstacties op natuurterreinen echter niet doorgaan. 

Als alternatief is nu de hoop gevestigd op particuliere tuinen. EC Duurzame Smildes heeft iedereen opgeroepen jonge loten uit eigen tuin beschikbaar te stellen. Ze moeten tussen de 50 en 150 centimeter hoog zijn. De boomsoort doet er niet toe. De loten worden in het kader van ‘Meer Bomen Nu’ herplant en kunnen uitgroeien tot een volwassen boom of struik om bij te dragen aan meer CO2-afbraak. 

Onlangs was de eerste inleverdag. De eerstvolgende gelegenheid om jong groen in te leveren is op 28 februari. Informatie over inleverlocaties en details van dit initiatief zijn te vinden op www.meerbomen.nu.