Afbeelding

Jongeren aangehouden voor oproep tot rellen

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - De politie heeft gisteren drie minderjarigen uit Drenthe aangehouden voor opruiing. Zij riepen op social media op tot rellen in Emmen, Assen en Beilen.

De politie startte een onderzoek nadat zij informatie had gekregen dat de jongeren een post op de sociale media hadden gedeeld. Het gebeurt de afgelopen dagen geregeld dat hier na invoering van de avondklok wordt opgeroepen tot ongeregeldheden.

Het drietal had de oproep tot rellen meerdere keren gedeeld. Onderzoek van de politie bracht hun identiteit en woonplaats aan het licht. De officier van justitie heeft toestemming gegeven voor de aanhoudingen. De drie zijn verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft laten weten dat er naar aanleiding van deze berichten nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Naast het handhaven van de openbare orde op straat, is de politie intensief bezig met de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing zoals het via social media aanzetten tot strafbare feiten. 

Wie in z’n omgeving ziet dat er wordt opgeroepen tot ongeregeldheden of andere bruikbare informatie heeft, kan contact opnemen met de politie via het meldformulier op politie.nl of 0900-8844.