Midden-Drenthe schenkt extra aandacht aan jongeren en hun situatie in coronatijd.
Midden-Drenthe schenkt extra aandacht aan jongeren en hun situatie in coronatijd.

Jongerencampagne Midden-Drenthe: ‘App Wim en Eva’

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Midden-Drenthe start met een campagne genaamd ‘App Wim en Eva’. De gemeente roept daarmee jongeren op om contact op te nemen en vragen te stellen over werk, ontwikkeling, financiën of gezondheid. 

Wethouder Erjen Derks: ,,We zien dat jongeren het op verschillende manieren lastig hebben door de coronacrisis. Met deze campagne willen we op een laagdrempelige manier met hen in contact komen. We willen graag van hen horen waar ze tegenaan lopen en op welke manier wij hen kunnen ondersteunen.” 

De effecten van corona op jongeren worden steeds meer zichtbaar. Veel jongeren hebben hun (bij)baan verloren, waardoor zij in een aantal gevallen schulden opbouwen. Ook heeft corona invloed op hun mentale gezondheid en lopen veel studerende jongeren aan tegen vertragingen of het maken van een verkeerde studiekeuze. 

De campagne richt zich op alle jongeren tussen de 16 en 27 jaar die, in verband met corona, vragen hebben of ondersteuning zoeken voor hun persoonlijke situatie. ,,Door met elkaar in gesprek te gaan en op zoek te gaan naar oplossingen, willen we de positie van jongeren in Midden-Drenthe versterken”, aldus wethouder Derks. 

Gisteren is Erjen Derks tijdens een digitale bijeenkomst in gesprek gegaan met jongeren. Tijdens deze online ontmoeting is gekeken naar de uitdagingen die jongeren momenteel ervaren maar ook welke behoeften zij hebben. In de loop van februari gaat de campagne van start en kunnen jongeren appen met Wim en Eva.