Afbeelding

Documentaire over De Broekstreek

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Er wordt nog dit jaar een documentaire gemaakt over de inwoners van De Broekstreek getiteld ‘Vrijheid in de Broekstreek’. Het gaat om een project van het Drents Jeugdtheater Garage TDI in het kader van Culturele Gemeente Midden-Drenthe.

De Broekstreek omvat de plaatsen Balinge, Garminge, Mantinge/Mantingerdijk. Inwoners van deze drie dorpen, jong en oud, krijgen de vraag voorgelegd wat vrijheid voor hen persoonlijk betekent. De producenten zijn momenteel op zoek naar vrijwilligers uit het gebied die bereid zijn mee te werken aan de documentaire. Dat kan ook achter de schermen zijn, gewoon door mee te denken.

Gespreksleider Kristof Van Rossem, theatermakers Céline Hoex en Roel Tichelaar, videomaker Demi Tanalepy en projectleider Jos van der Werff willen ideeën verzamelen over wat er allemaal in beeld wordt gebracht. Daarvoor worden groepsgesprekken, onderlinge interviews en verscheidene workshops georganiseerd. Alle ideeën worden vervolgens tot verbeelding gebracht in een zelf gekozen kunstvorm. Dit kan zijn theater, muziek, beeldende kunst, fotografie, verhaal, performance of poëzie. Al deze elementen komen samen in de documentaire die een inkijkje moet geven in het leven in de Broekstreek. Bij alles wordt rekening gehouden met de coronaregels.

Wie nieuwsgierig is geworden, kan zich opgeven voor een informatiebijeenkomst op 21 maart. Er zal dan meer uitleg over het project gegeven worden. Ook is er ruimte om vragen te stellen. In verband met corona vindt deze bijeenkomst online plaats. Voor opgave en informatie kan contact worden opgenomen met Broekstreker en projectleider Jos van der Werff via e-mail vrijheidindebroekstreek@garagetdi.nl of telefoon 06-46084668.