Afbeelding

WMO-cliënten Midden-Drenthe tevreden

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - WMO-cliënten in Midden-Drenthe zijn zeer tevreden over de ondersteuning die ze krijgen. Dat blijkt volgens de gemeente uit een cliëntervaringsonderzoek.

Zo’n 450 gebruikers van de WMO vulden de enquête in. Wethouder Dennis Bouwman is blij dat zo veel mensen aan de enquête hebben deelgenomen. ,,Dat laat zien dat mensen betrokken zijn en het geeft een goed beeld van hoe mensen de ondersteuning ervaren. En die ervaring is bijzonder goed.” 

De WMO-cliënten geven aan dat zij tevreden zijn over de snelheid waarmee hun aanvragen worden afgehandeld. Ook vinden ze de hulp die ze krijgen, passend. Midden-Drenthe scoort op alle onderdelen hoger dan het landelijk gemiddelde. 

In de enquête is ook onderzoek gedaan naar de bekendheid van de onafhankelijk cliëntondersteuner. Uit de resultaten blijkt dat deze bekendheid in de afgelopen jaren groter is geworden. Bouwman: ,,We zien dat gebruikers van de onafhankelijk cliëntondersteuner heel veel baat hebben die hulp. Daarom willen we graag dat er nog meer gebruik van wordt gemaakt.” De gemeente gaat hier werk van maken.