Jan de Vries wordt in de bloemen gezet (foto TC Smalhorst).
Jan de Vries wordt in de bloemen gezet (foto TC Smalhorst).

Jan de Vries 60 jaar lid van TC Smalhorst

Algemeen

BEILEN - Bij Tennis & Padelclub Smalhorst in Beilen is vorige week erelid Jan de Vries gehuldigd. Hij is al 60 jaar lid van de vereniging en werd verrast met bloemen en gebak.

De Vries (87) is sinds 31 maart 1961 lid van de tennisvereniging. Hij werd in het zonnetje gezet tijdens de wekelijkse maandagochtend-toss. Hij staat wekelijks, samen met andere heren van zijn leeftijd, twee keer op de baan om een uurtje te tennissen.

In de beginjaren van de tennisclub werd er nog geballoteerd. Dokter Cox was destijds voorzitter en die schreef dan een briefje met de naam van het nieuwe lid er op. Een week lang hing dit in de kleedkamer en als er geen bezwaren waren dan werd men lid van de club. Jan de Vries kwam probleemloos door de selectie. Enkele jaren later tegen dit systeem bezwaar gemaakt. Nieuwe leden vonden dit helemaal uit de tijd en dus werd ballotage afgeschaft. 

Jan de Vries is destijds nog gevraagd persoonlijk garant te staan voor 500 gulden in verband met aanleg van een nieuwe baan. Als het mis zou gaan, was hij mede financieel aansprakelijk.

Vroeger was er bij de accommodatie één kleedlokaaltje met één toilet. Er was een bankje en daar stond een doos met ballen op. De voorzitter speelde altijd samen met de secretaris om 07.00 uur ‘s ochtends. Zij bepaalden de soort ballen én wanneer er nieuwe ballen kwamen. Naast de tennissport heeft Jan de Vries ook jarenlang gevoetbald, maar de tennissport kan hij tot op hoge leeftijd nog steeds beoefenen.