Vreugde bij FIT Boys na een van de treffers.

Veenhuizen maatje te groot voor FIT Boys

Algemeen

BEILEN - Fit Boys heeft zaterdag het bekerduel tegen Veenhuizen met 3-7 verloren. De gehavende ploeg van trainer Otto Halmingh beleefde op eigen terrein een zware middag tegen de derdeklasser.

Halmingh moest vanwege blessures op vier posities aanpassingen doorvoeren. De selectie werd dan ook aangevuld met tweede elftal-speler Johan Vriesema en Roan Koster (JO17, 16 jaar).

Veenhuizen liep al in de eerste helft uit naar een 0-4 voorsprong. FIT Boys kwam maar spaarzaam in de buurt van de Veenhuizen-goalie. Het stond aan FIT Boys-zijde simpelweg niet goed. Vaak kwamen de spelers een stap te laat en voorin werd het de verdediging van Veenhuizen niet lastig gemaakt.

In de tweede helft begonnen Arjan Keizer en Jelmer van Dijk voor Corné van der Berg en Ruben Oostenbrink. Dat had effect, want FIT Boys kwam uitstekend uit de kleedkamer. In de 54e minuut leidde dat tot een treffer van Ivo van Ewijk. Hij werkte met de knie binnen: 1-4.

De thuisploeg stopte meer energie in de wedstrijd en daar had Veenhuizen het zowaar lastig mee. Toch bleven meer doelpunten uit. Fouten leidden in de 74e en 84e minuut tot nieuwe treffers voor de bezoekers: 1-6. Het was in deze fase aan FIT Boys-keeper Niels van der West te danken dat de score niet verder opliep.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was wel voor FIT Boys. Jako van Faassen passeerde de ver voor zijn doel staande Veenhuizen-keeper met een lange lob: 2-6.

In de slotfase vervingen Johan Vriesema en de 16-jarige Roan Koster Lars de Boer en Ivo van Ewijk. Koster zorgde voor een opvallend debuut door  op aangeven van Lars Hilberts bij de tweede paal de 3 – 6  binnen te schieten. Het bracht zijn dagtotaal op vier, want met FIT Boys JO19 had hij ook als drie keer gescoord.

Het slotakkoord was voor Veenhuizen dat wederom een fout achterin bij FIT Boys de eindstand op 3-7 bracht.

Zaterdag speelt FIT Boys wederom voor de beker thuis tegen Borger, aanvang 14.30 uur.