Erjen Derks overhandigt de sleutel aan Simon Bijl (foto Gemeente Midden-Drenthe).
Erjen Derks overhandigt de sleutel aan Simon Bijl (foto Gemeente Midden-Drenthe).

Oudste leerlingen IKC de Ridder in Beilen gaan verhuizen

Algemeen

BEILEN - De leerlingen in de bovenbouw op IKC de Ridder in Beilen gaan verhuizen naar de voormalige Jan Lighthartschool aan de Leliestraat. Het gaat om de groepen 6, 7 en 8.

De school telt inmiddels ruim 350 leerlingen en daarvoor is niet meer voldoende ruimte in het gebouw aan ’t Spiek. Wethouder Erjen Derks heeft vorige week de sleutel overhandigd aan directeur Simon Bijl. 

De nieuwe huisvesting is van tijdelijke duur omdat in 2023 gestart wordt met nieuwbouw. Op de locatie van de huidige IKC G.A. de Ridder komt een nieuwe onderwijsaccommodatie, waarin ook CKC Beatrix onderdak gaat krijgen. Derks: ,,Over een aantal jaren staat aan ’t Spiek in Beilen een prachtige nieuwe school. Maar dat lost het huidige tekort aan ruimte natuurlijk niet op. Het is mooi dat we daar nu deze tijdelijke oplossing voor hebben gevonden.” 

Ook directeur Simon Bijl van IKC G.A. de Ridder is blij met de tijdelijke huisvesting. ,,We kunnen nu weer vooruit totdat het nieuwe gebouw klaar is. Natuurlijk is het jammer dat we nu niet meer alle leerlingen bij elkaar hebben, maar onze leerlingen van de bovenbouw hebben hier een hele school tot hun beschikking en zo komt er ruimte vrij aan ’t Spiek.” 

In de komende periode gaan de gemeente en de schoolbesturen van Kits Primair en CKC Drenthe aan de slag met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. ,,We vinden het belangrijk dat het nieuwe gebouw zo goed mogelijk in de omgeving gaat passen. Vandaar dat we in gesprek gaan met alle betrokkenen, dus niet alleen de schoolbesturen en ouders en leerlingen maar ook omwonenden, het woon-zorgcentrum ’t Stroomdal en de dierenweide Stroomdal”, aldus wethouder Derks.