Het selectieteam van FSD voor aanvang van de voorwedstrijd.
Het selectieteam van FSD voor aanvang van de voorwedstrijd.

FSD-voetballers voor het eerst als team in actie

Algemeen

BEILEN - Een selectie van Football Skills Drenthe (FSD) heeft zondag een voorwedstrijd gespeeld op het hoofdveld van vv Beilen. Het was voor het eerst dat spelers van de voetbalschool als team in actie kwamen. 

De wedstrijd ging vooraf aan het duel van vv Beilen tegen EMMS (0-0). De FSD-selectie nam het op tegen vv Beilen JO15. Deze jongens waren iets ouder en bleken met 2-0 te sterk, maar dat neemt niet weg dat het spelen op het hoofdveld voor veel toeschouwers voor iedereen een geweldige belevenis was. De teamleden van de FSD-selectie waren afkomstig uit heel Midden-Drenthe.

‘s Ochtends werd door de jonge voetballers van de voetbalschool eerst nog getraind. Het accent lag dit keer op scoren en winnen. Behalve voor techniek was er aandacht voor de juiste (winnaars)mentaliteit, onmisbaar voor wie echt succesvol wil zijn. ,,Bij voetbal gaat het om plezier, maar sport wordt nog zoveel leuker als je wint met je team. Verliezen is ook belangrijk. Dat zorgt ervoor dat duidelijk wordt waar je nog aan moet werken’’, aldus de boodschap van de docenten van FSD. 

Komende zondag staat de volgende training van de voetbalschool op het programma, ook dan op de velden van vv Beilen.