De deelnemers aan 'Wandelen met wielen' zijn onderweg.
De deelnemers aan 'Wandelen met wielen' zijn onderweg.

‘Wandelen met wielen’ in Westerbork beleeft prima start

Algemeen

WESTERBORK - In Westerbork is dinsdagmiddag voor het eerst ‘Wandelen met wielen’ gehouden. De wandeling voor ouderen met of zonder hulpmiddel verliep uitstekend. 

Onder leiding van verteller Albert Kuper van de Historische Vereniging Westerbork liepen in totaal zo’n 25 mensen vanaf het Van Weezelplein naar buurthuis Annie Londo en weer terug. Het gaat bij ‘Wandelen op wielen’ om beweging, maar ook om ontmoeting. Een ongedwongen wandeling in het dorp met daarbij wat extra’s, zoals een verteller, een versnapering en koffie of thee.

Veel van de deelnemers kwamen met hun rollator, scootmobiel of rolstoel. Er waren ook mensen die speciaal kwamen om een handje te helpen bij het duwen van een rolstoel of het schenken van koffie.

Albert Kuper vertelde tijdens de wandeling allerlei interessante feiten over bijvoorbeeld het Badhuis en over een voormalige boekenwinkel op de kruising van de Lindelaan en Beukenlaan. En natuurlijk over het Annie Londo Buurthuis. De deelnemers genoten van de verhalen en van de gezelligheid met elkaar.

Het evenement is volgens alle deelnemers voor herhaling vatbaar. In de loop van oktober zal hierover meer duidelijkheid komen. Partijen die mee hebben geholpen bij de organisatie en uitvoering van de wandeling zijn Belangenvereniging Westerbork, Historische Vereniging Westerbork, Annie Londo Buurthuis, de gezamenlijke kerken en Welzijnswerk Midden-Drenthe.