Het Dwingelderveld.
Het Dwingelderveld.

Landschapscafé over toekomst Dwingelderveld

Algemeen

DWINGELOO - Staatsbosbeheer organiseert op 28 oktober het Landschapscafé Dwingelderveld. In Grand Café Hotel de Brink in Dwingeloo kan iedereen meepraten over de toekomst van dit natuurgebied.

Centraal staat de vraag wat er nodig is om de regio en z’n natuur aantrekkelijk te houden voor wonen, werken en recreëren? In de Drents-Friese Grensstreek wordt volgend jaar een landschapsvisie opgesteld. Wat er besproken wordt tijdens het Landschapscafé Dwingelderveld is hiervoor een van de bouwstenen.

Tijdens het Landschapscafé schuiven tafelgasten aan, zijn er interviews, debat, columns en live muziek door de band Mudita. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie staat op www.staatsbosbeheer.nl/landschapscafe, waar men zich ook kan aanmelden.

Het Landschapscafé in Dwingeloo is de eerste in een reeks die Staatsbosbeheer organiseert in het nationaal themajaar ‘Ode aan het Landschap’. Deze talkshows gaan over het landschap van de toekomst in en rondom de Nationale Parken. Na het Nationaal Park Dwingelderveld volgen de Nationale Parken Weerribben-Wieden, Nieuw Land en Lauwersmeer.

De talkshows gaan in op de vele ruimtelijke ontwikkelingen die op de Nationale Parken af komen en over de kansen en dilemma’s die daar bij horen. Thema’s die aan de orde komen zijn: landbouw, toerisme en energietransitie. En er is veel aandacht voor de toekomstige generatie: jongeren.