Sterrenkundige Heino Falcke.
Sterrenkundige Heino Falcke.

Bijeenkomst in Dwingeloo rond Protestantse Lezing Heino Falcke

Algemeen

DWINGELOO - Sterrenkundige Heino Falcke geeft zaterdag 30 oktober de Protestantse Lezing. In de Brug-Es Kerk in Dwingeloo is deze voordracht online te volgen op een groot beamerscherm.

Professor Falcke kwam vorig jaar in het nieuws vanwege zijn betrokkenheid bij de eerste foto van een zwart gat. Hij is naast zijn werk als hoogleraar actief als voorganger bij een gemeente in Duitsland. Tijdens de Protestantse Lezing vertelt de bekende sterrenkundige hoe hij als christen en wetenschapper aankijkt tegen de schepping.

In de Brug-Es Kerk vindt na de lezing een panelgesprek plaats. Verder is er muziek van de Petrus-band. De presentatie is in handen van Talitha Muusse. De lezing duurt van 20.00 tot 21.30 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst wordt aangekleed met een hapje en een drankje en er is alle gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Iedereen zonder corona-gerelateerde klachten is welkom.

De organisatie rekent op veel belangstelling, omdat Dwingeloo een dorp is waar de sterrenkunde een belangrijke plaats inneemt. Met de radiotelescoop van ASTRON wordt al sinds 1956 het heelal bestudeerd. In de voormalige bibliotheek aan de Brink is sinds een aantal jaren De Melkweg gevestigd. Hier kan op een toegankelijke manier kennis gemaakt kan worden met de geschiedenis van de radiosterrenkunde, met de techniek van radiotelescopen en met gaswolken, pulsars en zwarte gaten.