FIT Boys voetbalde goed mee, maar bleef weer met lege handen staan (foto Ria de Vries).
FIT Boys voetbalde goed mee, maar bleef weer met lege handen staan (foto Ria de Vries).

FIT Boys pakt ook tegen SC Lutten geen punten

Algemeen

SLAGHAREN - FIT Boys is er zaterdag weer niet in geslaagd punten te pakken. In Slagharen werd het tegen SC Lutten 4-1.

Met twee 2e elftalspelers in de basis, Jesse Turkstra en Johan Vriesema, en JO19-speler Roan Koster op de bank begon FIT Boys aan deze wedstrijd. Hoewel Lutten veel de bal had, voetbalde FIT Boys goed mee. In de 31e minuut kwam Lutten via Boudewijn de Graaf op 1-0. Daarna had FIT Boys zowaar even het initiatief en kwam het tot kleine mogelijkheden, maar treffers bleven uit. Een vervelend incident was het uitvallen van Lars Hilberts met een enkelkwetsuur. Lars de Boer kwam hem vervangen.

In de tweede helft kwam Martijn de Vries Jako van Faassen aflossen. FIT Boys voetbalde opnieuw goed mee en werd zowaar gevaarlijk. Bij een prachtige aanval speelde Matthijs Bonnen spits Stefan Eefting goed aan. Hoewel de assistent-scheidsrechter vlagde, nam de op één lijn staande scheidsrechter Daniël Dorgelo dit niet over. Eefting legde uitstekend breed op de meegelopen Daniël van der West en die schoof de bal uitstekend binnen: 1-1.

Lang kon de ploeg uit Beilen niet van dit succes genieten, want drie minuten later was het al 2-1 door andermaal Boudewijn de Graaf. Een domper, maar FIT Boys gaf niet op en drukte in sommige fases van de tweede helft Lutten zowaar terug. Een diepe bal werd door de uitstekend spelende Daniël van der West op de rand van de zestien uitstekend gecontroleerd. Hij produceerde een prachtige lange lob over de voor zijn doel staande Lutten-keeper en de 2-2 leek binnen te vallen. Helaas eindigde de bal op de lat.

FIT Boys bleef drukken, maar gaf ook ruimte weg en in de 80e minuut maakte Lutten de 3-1 door Jan van den Berg. Hierna kwam JO19-speler Roan Koster nog in het veld voor Stefan Eefting. Hij viel goed in. FIT Boys bleef aandringen en Lutten maakte dankbaar gebruik van de ruimte. Bij het scheiden van de markt maakte Justin Westerbeek ook nog de 4-1.

Vriend en vijand was er het na afloop over eens dat de uitslag geflatteerd was. ,,Als jullie die 2-2 wel maken, dan moeten we het nog zien”, aldus de Lutten-staf. Daar koopt de jonge FIT Boys-ploeg niets voor, want opnieuw stonden de Beilenaren na 90 minuten met lege handen.

Zaterdag kan FIT Boys op jacht gaan naar de eerste punten thuis op Sportpark Noord-West als om 14.30 uur wordt afgetrapt tegen SVN ‘69.