Erjen Derks overhandigt symbolisch de eerste waardebon aan de familie Oraile in Bovensmilde (foto Gemeente Midden-Drenthe).
Erjen Derks overhandigt symbolisch de eerste waardebon aan de familie Oraile in Bovensmilde (foto Gemeente Midden-Drenthe).

Huurders in Midden-Drenthe ontvangen energiewaardebon

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Alle huurders in de gemeente Midden-Drenthe ontvangen deze maand een brief met daarin een waardebon van 50 euro. Met de waardebon kunnen ze energiebesparende artikelen aanschaffen.

Wethouder Erjen Derks: ,,Inwoners van koopwoningen konden al gebruik maken van een waardebon om hun woning energiezuiniger te maken. Daarom zijn we blij dat dit nu voor al onze inwoners geldt en dat ook de inwoners van huurwoningen kunnen profiteren van de bon. Juist in deze tijden van onzekere en stijgende energieprijzen is deze actie een mooie uitkomst en zijn we blij dat we huurders in Midden-Drenthe kunnen helpen besparen op hun energierekening.” 

Door kleine energiebesparende maatregelen te nemen, zoals bijvoorbeeld het installeren van radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen, kunnen inwoners op een makkelijke manier direct energie besparen. De waardebon is bedoeld voor zulke relatief eenvoudige maatregelen. 

Om gebruik te maken van de waardebon moet deze eerst geactiveerd worden. Huurders kunnen hiervoor hun persoonlijke activatiecode in de brief gebruiken. Daarna wordt de waardebon opgeladen met het tegoed van 50 euro. Vervolgens kan dit tegoed gebruikt worden voor de aanschaf van energiebesparende artikelen bij de lokale bouwmarkten. De waardebon kan alleen in Midden-Drenthe gebruikt worden. Verzilveren kan tot 1 februari.