Afbeelding

17 inzendingen voor Duurzaam Op Eigen Kracht

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Bij de gemeente Midden-Drenthe zijn zeventien inzendingen binnengekomen voor Duurzaam Op Eigen Kracht (DOEK). Het gaat om plannen waarmee burgers hun leefomgeving verduurzamen.

,,Allereerst wil ik een compliment geven aan de inzenders van DOEK. Zij zijn er met elkaar in geslaagd om mooie plannen te bedenken om hun eigen omgeving te verduurzamen”, aldus wethouder Erjen Derks. ,,Die duurzame mind-set willen we als gemeente graag stimuleren. Duurzaam Op Eigen Kracht is een van de mogelijkheden om inwoners hierbij te helpen.” 

De ingezonden plannen zijn zeer divers. Voorbeelden zijn het organiseren van een duurzaamheidsmarkt, het verduurzamen van een jeugdsoos en een buurthuis en het planten van struiken voor vlinders en bijen. 

De zeventien inzenders presenteren op zaterdag 22 januari hun plannen aan een jury. Die verdeelt de beschikbare 30.000 euro over de initiatieven verdeeld. De uitslag wordt direct bekend gemaakt. De presentaties vinden vanwege corona digitaal plaats.

Het is de tweede keer dat DOEK plaatsvindt. In 2018 was de eerste editie. De plannen voor DOEK moeten bijdragen aan een duurzamere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners versterken. Het is de bedoeling dat de inwoners zelf grotendeels zorgen voor de uitvoering van hun ideeën.