Een deel van de vrijwilligers die in het zonnetje zijn gezet.
Een deel van de vrijwilligers die in het zonnetje zijn gezet.

Bloemen voor vrijwilligers in Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Servicepunt Vrijwilligerswerk in Midden-Drenthe heeft dinsdag boeketten bloemen bezorgd bij veel vrijwilligers in deze gemeente. 

Aanleiding voor de actie was de Nationale dag van de Vrijwilliger, de dag waarop helpers in heel Nederland in het zonnetje worden gezet. Inwoners van Midden-Drenthe konden hiervoor de afgelopen maand mensen aanmelden. 

Met drie kofferbakken vol met bloemen ging het Servicepunt Vrijwilligerswerk op pad. Ruth Kleinhuis: ,,Wij troffen veel blije en verraste gezichten. De vrijwilligers voelden zich echt even in het zonnetje gezet. Zij staan zelf altijd klaar voor hun club of voor andere mensen. Vaak is geen moeite hen teveel en toch gaat het niet altijd vanzelf. Helemaal nu er het afgelopen jaar van iedereen zoveel flexibiliteit is gevraagd. Knap om te zien hoe vrijwilligers altijd, op een soms creatieve manier, de dingen blijven zien die wél mogelijk zijn.”

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk zet zich in voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in heel Midden-Drenthe. Meer informatie is te krijgen bij Ruth Kleinhuis, telefoon 088 - 16 51 200 of e-mail vrijwilligerswerk@welzijnswerkmd.nl.

Een deel van de vrijwilligers die in het zonnetje zijn gezet.