Het winkelend publiek weet de gele actietonnen prima te vinden. De decemberactie in Westerbork verloopt uitstekend.
Het winkelend publiek weet de gele actietonnen prima te vinden. De decemberactie in Westerbork verloopt uitstekend.

Decemberactie Borker ondernemers slaat aan

Algemeen

WESTERBORK - De decemberactie van de ondernemers in Westerbork loopt prima. De actietonnen bij Welkoop en Jumbo Vinke raken steeds voller en dat is een goed teken.

,,Je merkt dat veel mensen er mee bezig zijn. Ze vinden het een leuke actie en de reacties zijn dan ook positief’’, zo laat Ali Veldman weten. Zij is bestuurslid van de Ondernemersvereniging Westerbork (OVW).

Om mee te dingen naar de prijzen moet de consument vijf kassabonnen van verschillende deelnemende zaken verzamelen. Deze gaan samen met de contactgegevens in een envelop, die gedeponeerd kan worden in een van de twee actietonnen in het dorp. Veldman: ,,Mensen die anders alleen naar de supermarkt gaan, bezoeken nu meer winkels omdat het om vijf verschillende kassabonnen moet gaan. Je merkt echt dat ze naar meer adressen gaan en dat is ook precies de bedoeling.’’

De actie is vanaf de start een succes. Dat komt ook omdat de OVW de actie al vaker heeft gehouden en veel mensen er mee vertrouwd zijn. ,,En deelnemen is heel eenvoudig. Het is een zeer laagdrempelige actie’’, zegt Ali Veldman. ,,Het aankoopbedrag op een kassabon doet er niet toe, zolang het maar 5 euro of meer is. Iedereen kan dus meedoen, ook mensen die wat minder hebben te besteden. Dat is het leuke eraan.’’ 

Wie meedoet aan de actie maakt kan op geldprijzen van 250, 100, 40, 25 en 10 euro. Ze worden uitgekeerd in de vorm van Borkertientjes. Daarnaast zijn er prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers in Westerbork. Inleveren van de enveloppen met de kassabonnen kan tot en met 31 december. Daarna volgt de trekking.