De kinderen van Kits Primair krijgen uitleg op de werkvloer van een van de medewerkers van Stevast Techniek.
De kinderen van Kits Primair krijgen uitleg op de werkvloer van een van de medewerkers van Stevast Techniek.

Scholieren op bezoek bij Stevast Techniek in Beilen

Algemeen

BEILEN - Kinderen van de basisscholen van Kits Primair in Midden-Drenthe hebben gisteren een bezoek gebracht aan Stevast Techniek in Beilen. Ze maakten hier kennis met de wereld van techniek.

De leerlingen uit de groepen 5 en 6 kregen een rondleiding en namen een kijkje in de ruimte voor pneumatiek, het lassen en de machinebouw. Het bezoek maakt deel uit van de Techniek Bedrijventoer van Kits Primair. 

Frank Klein van Kits Primair is blij met de samenwerking met Stevast Techniek. ,,Kits Primair heeft een speciaal programma voor talentontwikkeling: Lifestyle. Eén van de gebieden waar wij ons op richten is techniek. We werken daarbij samen met diverse bedrijven in de vorm van een Techniek Bedrijventoer. Stevast Techniek is een nieuwe deelnemer. Het is een veelzijdig bedrijf met verschillende afdelingen die technische processen zichtbaar maken voor kinderen. Kortom: een mooie en waardevolle aanvulling op ons programma.” 

De kinderen gingen goed voorbereid op pad. ,,Wij vinden het belangrijk dat kinderen weten naar welk bedrijf ze toe gaan. Samen met Stevast Techniek is er een les ontwikkeld die leerkrachten voorafgaand aan het bezoek in de klas uitvoeren. Zo maken kinderen alvast kennis met het bedrijf en enkele technieken”, aldus Klein.

De groepen 5 en 6 bezoeken twee keer per jaar een bedrijf voor techniek. De deelnemers aan de Techniek Bedrijventoer zijn MSN, Pon Cat, Harwig, Van Egten BV, Eromesmarko, Boerderij Benning, Woonservice, Stevast Techniek en Techniko. Volgens Frank Klein is het ook voor bedrijven goed om de techniekbranche extra onder de aandacht te brengen bij kinderen. ,,De kinderen van nu zijn de collega’s van de toekomst”, zo stelt hij.

 Kits Primair zoekt nog een automobielschadebedrijf dat wil meewerken aan de Techniek Bedrijventoer. Bedrijven die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Frank Klein via Frank.Klein@kitsprimair.nl of 0593 535 100.