Erjen Derks en Dylyp Dijkema van de gemeente, en de leden van de projectgroep op de plek van de nieuwe padelbanen.
Erjen Derks en Dylyp Dijkema van de gemeente, en de leden van de projectgroep op de plek van de nieuwe padelbanen.

Aanleg van padelbanen in Westerbork

Algemeen

WESTERBORK - Op het complex van Tennisclub Westerbork is gestart met de aanleg van twee padelbanen. De verwachting is dat ze in juni gereed zijn. De snelst groeiende sport van Nederland kan dan ook in Westerbork worden beoefend. 

Met de aanleg wil TC Westerbork niet alleen inzetten op groei van het ledental, maar ook op het in beweging krijgen of houden van jong en oud. Het gaat om een mooie uitbreiding van het Sporthart Westerbork, waar ook voetbalvereniging VKW en survivalvereniging Valtjemet onderdeel van uitmaken.

Voor de realisatie van de twee padelbanen heeft TC Westerbork een substantiële bijdrage gekregen van de gemeente. Wethouder Erjen Derks daarover: ,,Als gemeente streven wij naar een vitaal Midden-Drenthe. De plannen die TC Westerbork heeft om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van de padelbanen, tonen dat zij dezelfde ambities hebben. Vandaar dat wij als gemeente hieraan graag onze bijdrage leveren.”

Onlangs brachten wethouder Derks en Dylyp Dijkema, bBeleidsmedewerker Sport & Bewegen, een bezoek aan de tennisclub om de voortgang te bekijken. Ze deden dat samen met de projectgroep Padel in Westerbork.

Om padel bij iedereen in Westerbork en omgeving te introduceren komt er een speciale zomeraanbieding waarbij iedereen bij TC Westerbork in de maanden juni tot en met september onbeperkt twee sporten (tennis én padel) kan beoefenen. Rackets en ballen zullen op de club aanwezig zijn voor gebruik. Tevens inbegrepen bij deze aanbieding zijn enkele clinics die worden gegeven door leden, en deelname aan interne toernooien. De kosten zijn 60 euro.

Padel kan worden gezien als een mix van tennis en squash. Er wordt altijd met vier personen (twee tegen twee) gespeeld. Het is een laagdrempelige sport, eenvoudiger aan te leren dan tennis, met veel dynamiek en spectaculaire slagenwisselingen. Meer informatie is te vinden op www.tcwesterbork.nl.