Strijdgewoel voor het doel van Avereest (foto Ria de Vries).

FIT Boys mist kansen, Avereest wint

Algemeen

BALKBRUG - FIT Boys heeft zaterdag het uitduel bij Avereest in Balkbrug verloren. Het werd 4-2, maar vooral omdat de ploeg uit Beilen de kansen niet benutte.

Het ging snel na de aftrap, want al in de 1e minuut maakte Kevin Buiter voor de thuisploeg de 1-0. Uit de aftrap die volgde scoorde Lars Hilberts aan de andere kant de 1-1. Daarna ontspon zich een wedstrijd tussen twee ploegen met dezelfde spelopvatting. Beide teams zetten druk vooruit en veelvuldig werd de lange bal gehanteerd. FIT Boys was door de afwezigheid van Julian Boom even aan het zoeken naar de juiste posities. Avereest speelde iets makkelijker, had meer balbezit en was met name uit corners en vrije ballen gevaarlijk. FIT Boys probeerde de drie snelle voorwaartsen te bereiken om zo gevaar voor het Avereest doel te stichten.

FIT Boys kreeg voor de rust  twee 100 procent-kansen op een doelpunt. Eerst werd Lars Hilberts de diepte in gestuurd en kon hij alleen op de keeper af gaan. Hij koos voor een hard schot en zag de bal via de deklat over gaan. Even later kon FIT Boys weer aanleggen, maar dit keer werd er geen doel getroffen. FIT Boys had dus zomaar met een voorsprong aan de thee kunnen gaan. Nu stond er bij rust 1-1 op het scorebord.

In de tweede helft was sprake van een gelijkopgaande strijd met mogelijkheden over en weer. Keeper Niels van der West blonk uit en voorkwam een aantal bijna-doelpunten met sublieme reflexen. Dat leverde hem zelfs bewondering op uit het Avereest-kamp. Nadat het 2-1 was geworden, scoorde Lars Hilberts de 2-2. Uiteindelijk wist Avereest toch weer een bres te slaan in de defensie van FIT Boys en werd het verschil gemaakt en liep de thuisploeg uit naar 4-2.

Niels Hepping verving nog Corné van den Berg, die daarmee zijn competitiedebuut in het eerste maakte. Hij was gretig en veroorzaakte een penalty. Vanaf elf meter belandde de bal echter op de lat en zo had dit ‘foutje’ geen gevolgen. Er veranderde niets meer aan de stand en zo hield Avereest de punten in Balkbrug.

FIT Boys heeft dit seizoen moeite met kansen benutten en dat was deze middag ook weer het geval. Er zijn nu nog drie finales te gaan om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Woensdagavond speelt FIT Boys thuis tegen Lutten. De wedstrijd begint om 19.00 uur.