Afbeelding

Westerbork voor 10e jaar startplaats Drentse Fiets4Daagse

Algemeen

WESTERBORK - Westerbork is van 19 tot en met 22 juli voor het 10e jaar startplaats van de Drentse Fiets4Daagse. Dit jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan, want de organisatie heeft gezorgd voor een extra vol programma.

Ook dit keer heeft de routegroep gezorgd voor vier mooie routes door Midden-Drenthe. De deelnemers hebben keuze uit drie verschillende afstanden: 30 (voor kinderen), 40 en 60 kilometer. Onderweg moet er gestopt worden bij stempelposten en beleefposten, waar gezelligheid en vertier geboden wordt. De kinderen gaan iedere dag op pad met een activiteitenboekje, waar ze onderweg opdrachten uit moeten maken. Bij terugkomst in Westerbork worden ze beloond met een kleinigheidje als ze de juiste oplossing gevonden hebben.

Iedere dag onthaald Westerbork de deelnemers bij terugkomst voor vertier voor jong en oud. Deze festiviteiten zijn dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. Dinsdag 19 juli wordt begonnen met een streekproductenmarkt en theater, muziek en ambacht van ‘de Muzikale Smid’. De kinderen kunnen mozaïeken en solderen en er staat voor hen een klimwand. Voor de kleinste kinderen is er een springkussen.

Op woensdag 20 juli wordt begonnen met een heerlijk, gratis ontbijt. Dit staat om 8.00 uur klaar. Gastvrij Westerbork  laat zich bij deze gelegenheid weer van z’n beste kant zien. Er kan tot 10.00 uur worden aangeschoven voor het ontbijt. ‘s Middags is er een demonstratie van de Politie Honden Vereniging en vanaf circa 15.00 uur het Preuvenement van de gezamenlijke horeca. Kinderen kunnen een insectenhotel of vogelhuisje maken en mozaïeken. Ook staat er een grote bungeetrampoline en voor de kleinste kinderen zijn er mega-bloks en een springkussen.

Donderdag 21 juli worden de fietsers bij terugkomst onthaald op een goederen- en oude ambachten-markt en muziek. De kinderen kunnen een bootje maken en mozaïeken. Ook kunnen ze een kunstwerk maken met graffiti. Voor de kleinste kinderen is er weer het springkussen.

Vrijdag 22 juli, de slotdag, worden de deelnemers feestelijk ingehaald met ondersteuning van dweilorkest Toet & Bloaslust en Shantykoor de Sweelsingers. De kinderen kunnen een zeefdruk maken, zich laten schminken en mozaïeken. En voor de kleinsten is er uiteraard weer het springkussen. 

Wie wil meefietsen vanuit Westerbork of vanuit een andere startplaats, kan zich online aanmelden op www.fiets4daagse.nl. Hier zijn ook de routes te vinden. 

De organisatie is nog op zoek naar mensen die kunnen helpen met het ontbijt. Op dinsdagavond 19 juli vanaf 19.00 uur wordt gestart met de voorbereidingen en op woensdag 20 juli vanaf 7.00 uur zijn helpende handen nodig voor het klaarzetten en uitserveren. Voor aanmelden of meer informatie kan men bellen met 06 22207575 of 06 51785577.