Afbeelding

Levende standbeelden bij Stiefkiekn in ‘t duuster

Algemeen

WESTERBORK - In en rond Westerbork wordt aanstaande zaterdag (8 oktober) weer het Stiefkiekn in ’t duuster gehouden. Dit jaar gaat de route deels door het dorp en deels door het bos. Langs de verlichte route staan maar liefst zeventien levende standbeelden in de schijnwerpers. Naast de levende beelden kan men her en der ook straattheater verwachten.

Stiefkiekn in ‘t duuster is een sfeervolle wandeling van circa 3,5 kilometer. De paden zijn niet allemaal verhard en men doet er goed aan om goede schoenen aan te doen en een klein zaklampje mee te nemen maar hiermee niet op de artiesten te schijnen. De route loopt ook langs de plaatselijke horeca, waar men terecht kan voor een hapje en een drankje.

De route wordt aangegeven met routebordjes en is ook te vinden op www.stiefkiekn.nl. Deelnemers kunnen op elke willekeurige plek starten met de wandeling. De artiesten op Stiefkiekn in ’t duuster staan van 19.00 tot 21.00 uur op hun plaats. Wie alle levende standbeelden wil bewonderen, doet er dan ook verstandig aan om tijdig te starten.