Het gebouw van Welzijnswerk Midden-Drenthe in Beilen.
Het gebouw van Welzijnswerk Midden-Drenthe in Beilen.

Bestuurder Paul Vlootman stopt bij Welzijnswerk Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Paul Vlootman treedt per 1 december terug als bestuurder van Welzijnswerk Midden-Drenthe. Dat besluit hebben Vlootman en de raad van toezicht van de welzijnsorganisatie gezamenlijk genomen. 

Welzijnswerk Midden-Drenthe staat de komende periode voor nieuwe uitdagingen. Vlootman heeft het nodige voorbereid, maar vraagt zich af of hij de juiste persoon is voor de implementatie. Met de raad van toezicht heeft hij hierover een aantal goede en open gesprekken gevoerd. Beide partijen vinden dat de nieuwe fase om een nieuwe vorm van besturen vraagt. De komende maanden komt er daarom een interim-bestuurder. Gelijktijdig start de zoektocht naar een vervanger.

,,De afgelopen jaren heb ik mogen werken aan een mooie en stevige opdracht. We zijn van een bestuur-model naar een raad van toezicht-model gegaan. Nu is het tijd voor een volgende stap in dit proces en daar is een bestuurder met een ander profiel bij nodig”, licht Vlootman toe.

Ab Meijerman, voorzitter van de raad van toezicht van Welzijnswerk Midden-Drenthe vult aan: ,,Ik heb heel veel respect voor hoe Paul zijn twijfels heeft gedeeld en het proces doorlopen heeft. Soms komt een organisatie in een andere fase en ontdek je samen dat de ontwikkeling van de organisatie en de ontwikkeling van een persoon niet meer matchen. Dat Paul nu stopt, doet niets af aan zijn kwaliteiten, maar zegt vooral wat over die nieuwe fase.”