De opa- en omadag van cbs De Schutse in Aalden was een warme ontmoeting tussen generaties.
De opa- en omadag van cbs De Schutse in Aalden was een warme ontmoeting tussen generaties. Cbs De Schutse

Opa- en omadag bij De Schutse in Aalden groot succes

Algemeen

AALDEN - De opa- en omadag die de christelijke basisschool De Schutse in Aalden vorige week heeft gehouden, was een groot succes. Grootouders en kleinkinderen genoten samen van een gezellige dag vol leerzame en vermakelijke ervaringen. 

In de kleuterklassen maakten opa’s en oma’s kennis met moderne leermiddelen, zoals de Bee-Bot en Dash. Kleuters demonstreerden daarbij vol enthousiasme hoe technologie en educatie hand in hand gaan.

Voor de leerlingen van groep 3 en 4 en hun grootouders stond een avontuurlijke lentespeurtocht op het programma, waarin taal en rekenen centraal stonden. De speelse ontdekkingstocht liet zien dat leren ook buiten de klaslokalen boeiend kan zijn. In de middenbouw werden de hersenen van de kinderen en opa’s en oma’s geprikkeld met rekenspelletjes. Daarbij werkten de kinderen en grootouders goed samen.

De groepen 7 en 8 hadden zelf activiteiten georganiseerd voor de opa- en omadag. Bakken en een bingo stonden er hier op het programma, waarmee de kinderen een indrukwekkende demonstratie gaven van hun creativiteit en organisatorische vaardigheden.

In alle groepen waren er blije gezichten te zien bij jong en oud. Deze glimlachen waren het bewijs dat de opa- en omadag op een warme en waardevolle manier generaties met elkaar heeft verbonden.