Een groep enthousiaste vrijwilligers en professionals is op de Harm Smeenge school in Beilen begonnen met het project Hulp Op en om School.
Een groep enthousiaste vrijwilligers en professionals is op de Harm Smeenge school in Beilen begonnen met het project Hulp Op en om School. Gemeente Midden-Drenthe

HOS-project van start op Harm Smeenge school in Beilen

Algemeen

BEILEN - Vrijwilligers en professionals zijn onlangs op de Harm Smeenge school in Beilen van start gegaan met het project Hulp Op en om School (HOS). Kinderen worden daarbij waar nodig begeleid als het gaat om spelen, sporten, meedoen, geldzaken en persoonlijke ontwikkeling. Het is de bedoeling dat HOS later wordt uitgebreid naar alle scholen in Beilen.

HOS zet zich ervoor in om vroeg te herkennen wanneer er iets aan de hand is met een kind, zodat het kan worden ondersteund als dat nodig is. De boodschap van het project, dat wordt ondersteund door Welzijnswerk Midden-Drenthe en de gemeente Midden-Drenthe, is dat het leven gaat met vallen en opstaan. Dat is soms niet gemakkelijk. Een kind hoeft het echter niet alleen te doen. De ontwikkeling van een kind is altijd in gezamenlijkheid, door samen te spelen en te leren. “Een vingerafdruk op een zaadbol van een paardenbloem symboliseert die boodschap”, schrijft de HOS-groep. “Omdat we met elkaar de komende tijd zaadjes gaan planten voor de resultaten, die we met de jeugd gaan bereiken.”