Concentratie tijdens de wedstrijd FIT Boys - Avereest (foto Ria de Vries).

FIT Boys onderuit tegen Avereest: 0-3

Sport

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag een 0-3 nederlaag moeten incasseren tegen Avereest uit Balkbrug.

Hoewel de ploeg uit Beilen nagenoeg compleet was, kwam Avereest niet echt in de problemen. Achterin speelden de gasten vaak maar met drie verdedigers en op het middenveld of voorin werd zo een man meer gecreëerd. FIT Boys had het lastig met deze speelwijze en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Ondanks het veldoverwicht van Avereest ontstonden er geen echt grote kansen.

Rond het half uur legde FIT Boys eindelijk de eerste fatsoenlijke aanval op de grasmat. Via een vlotte combinatie tussen de drie aanvallers kwam als laatste Daniël van der West in de zestien van Avereest in balbezit. Hij haalde vernietigend uit en de Avereest-keeper had het nakijken. De schot spatte uiteen op de lat, waarna de bal het veld via de grond het veld weer in vloog zonder de lijn te passeren. Het leek tot aan de rust 0-0 te blijven, maar Sven Joosse van Avereest besliste anders. De 0- 1 was gezien het spelbeeld terecht.

In de tweede helft kwam FIT Boys beter uit de kleedkamer en was de ploeg beter opgewassen tegen de tegenstander. Er was meer balbezit voor de Beilenaren en de ploeg kwam tot aanvallen. Echte kansen leverde dit niet op. In plaats van de gelijkmaker te scoren, moest FIT Boys echter de 0-2 incasseren. Andermaal was het Sven Joosse die doel trof.

Bij FIT Boys werden verdediger Lars de Boer en spits Daniël van der West vervangen door middenvelder Jako van Faassen en aanvaller Lars Hilberts. Hierna kwamen er enkele kansen uit aanvallen via de flanken, maar gescoord werd er ook nu niet.

Trainer Otto Halmingh wisselde nog één keer. Ivo van Ewijk werd vervangen door Corné van der Berg. Een echt eindoffensief kwam er niet meer. Naarmate de klok verder tikte richting de 90 minuten vloeide het geloof op een goed resultaat uit de ploeg. Extra domper was nog de tweede gele kaart (en dus rood) voor Julian Boom. Zo eindigde de ploeg de wedstrijd met tien man. Avereest maakte in de 90e minuut ook nog de 0-3 via Jurgen Visscher.

Voor Avereest was de overwinning de eerste  van het seizoen. FIT Boys staat puntloos onderaan en treedt komende zaterdag aan tegen SC Lutten in Slagharen.