FIT Boys kreeg vooral na de rust de betere kansen tegen BSVV (foto Ria de Vries).

FIT Boys en BSVV delen de punten

Sport

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag op eigen terrein gelijkgespeeld tegen BSVV uit Bovensmilde. Tegen de nummer elf van de ranglijst bleef het 0-0. De club uit Beilen heeft daarmee z’n puntentotaal verdubbeld.

Beide ploegen legden de nadruk op de verdediging en de nul houden. FIT Boys probeerde nog wel te voetballen, maar BSVV speelde alleen maar de lange bal. Eén keer kwam de BSVV-spits goed door en moest Niels van der West uit zijn doel komen om het gevaar te bezweren. Aan de andere kant kwam FIT Boys tot mogelijkheden, maar vaak werd er net te lang getwijfeld. Zo bleef het 0-0 en daarmee gingen beide ploegen aan de thee.

Na de rust kwam BSVV heel slecht uit de kleedkamers. Er zat geen vuur en passie meer in de ploeg en alle tweede ballen waren voor FIT Boys. Trainer Ben Batterink en assistent-trainer Arnold van den Broek probeerden van de kant hun ploeg op scherp te krijgen, maar dit wilde maar niet lukken. FIT Boys speelde op de helft van de tegenstander en kreeg nu wel kansen. Een 100 procent kans was er voor Jako van Faassen, die prima de zestien in werd gestuurd, maar BSVV-keeper Melvin van den Broek op zijn weg vond.

Ook een tweede kans van Van Faassen trof geen doel. In deze fase was BSVV rijp voor de sloop en moest FIT Boys doordrukken. Maar BSVV toonde karakter en wist zich toch weer in de wedstrijd te knokken. Bij FIT Boys vloeiden de krachten weg en liepen sommige spelers met een pijntje op hun laatste benen. BSVV kreeg ruimte en bij één aanval leken ze ook nog met de drie punten aan de haal te gaan. Het schot werd echter gekeerd door Niels van der West en de rebound ging op de lat.

Zo bleef het 0-0. FIT Boys komt hiermee op 2 punten, gelijk in aantal met CSVC dat dinsdag in Coevorden de tegenstander is.