Afbeelding

4 Mijl van Assen met veel spektakel op 17 september

Sport

ASSEN - In Assen vindt op zaterdag 17 september voor de vijfde keer de ‘4 Mijl van Assen’ plaats, samen met het 4 Mijl Festival. Dit eerste lustrum wordt gevierd met een groot festival en extra vermaak langs het 4 Mijl-parcours. 

Het parcours loopt door de wijk Marsdijk, langs de grote kanalen en doorkruist twee kleine natuurgebieden. Start en finish zijn op het evenemententerrein in het Anne Frank Park.

Run en Festival bieden de deelnemers een prachtloop met daarnaast een mooi ‘feestje’. De festivalgangers wacht een dag met plezier voor jong en oud met de nadruk op sport, spel en bewegen.

Van 12.00 tot 19.00 uur is er live muziek, een fair, interactieve sportmarkt, horeca en voor kids een kleedjesmarkt plus speelplein. Vanwege het lustrum zijn er speciale Formule1-attracties voor jong en oud. Zo kan men racen in F1-simulatoren, met een team van vier personen de ‘F1 Pitstop Challenge’ aangaan (bandenwissel op F1-replica) en zijn er e-carts voor de kids. Ook wordt deze middag de Nationale Sportweek in Assen feestelijk geopend. En als spetterende afsluiter is er een optreden van de tributeband ‘Touch of Toto’. Direct na opening van het festival starten rond 12.00 uur de (gratis) kidsruns voor basisscholieren op een kort parcours (500, 1.000 of 1.500 meter). De hoofdafstand van 4 mijl (6,44 kilometer) start rond 14.00 uur. Deelname kan als individueel loper of als lid van een team. Voor teams bestaat een apart klassement, maar elke teamloper doet ook gewoon mee in het individuele klassement.

Info en inschrijven op www.4mijlvanassen.nl.